Oscar Carracedo

Oscar Miguel Carracedo García-Villalba

Oscar Carracedo és Arquitecte i Màster en Urbanisme per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB, UPC-FPC), on també és doctorand en el Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (DUOT).

Des de l’any 2004, Oscar Carracedo és Professor Associat de l’Àrea d’Urbanisme de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i de l’Escola d’Arquitectura de La Salle (ETSALS, Universitat Ramon Llull, URL), on imparteix classes d’urbanisme en els cursos de grau, al Màster del Projecte Integrat en Arquitectura (MPIA) i al Màster d’Urbanisme Regeneració de Territoris Intermedis, d’on és també coordinador i responsable de l’àmbit de Sostenibilitat Urbana.

Abans d’iniciar la seva tasca com a professor associat, Carracedo va ensenyar Urbanisme a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB, UPC) i al Màster en Projectació Urbanística, on també va ser coordinador.

Carracedo ha estat professor convidat en les universitats de Columbia (Nova York), MIT (Boston), NUS Singapur, Pratt (Nova York), Ljubljana i Venècia, on ha impartit diferents cursos, tallers y conferències.

Carracedo té nombrosos articles, així com llibres dels que ha estat coautor i editor. Actualment està treballant en la “Regeneració d’espais lliures i estratègies de planificació per als territoris intermedis”, i en les “Estratègies de transformació en els barris consolidats d’alta i baixa densitat”. Des de 2006 també és escriptor regular de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT). La seva vasta contribució en aquests Anuaris se centra en la implementació física i social dels projectes urbans i plans generals arreu de Catalunya