Adolf Sotoca

Adolf Sotoca García

Adolf Sotoca García és professor en el Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya, on imparteix classes d’Urbanisme en els cursos de grau, màster i doctorat.

Sotoca és Doctor pel Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, des de 2006, havent rebut prèviament els títols d'Arquitecte i  Màster en Projectació Urbanística a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB, UPC).
Des de 2002 Sotoca imparteix classes a la UPC i ha estat professor convidat en vàries universitats (entre les quals destaquen Berlage Institute, ETH Zürich, TU Darmstadt, Istituto Universitario di Architettura di Venezia). També és membre executiu o científic de varis Instituts Internacionals dedicats a la recerca sobre Planificació Urbana, com IFoU (International Forum of Urbanism) o EMU (European Postgraduate Master of Urbanism).

Sotoca té nombrosos articles, així com llibres dels que ha estat coautor i editor. Actualment està treballant en “Rere el Projecte, una segona oportunitat per als Polígons d’Habitatge Massius”, així com “Habitar el buit: un passeig pels espais lliures d’Ernst May”. Des de 2006 també és escriptor regular de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT). La seva vasta contribució en aquests Anuaris es centra en la implementació física i social dels projectes urbans i plans generals arreu de Catalunya.